Skip to main content

Bedrijfsrecherche

Hoe goed u het als ondernemer ook voor elkaar lijkt te hebben; vroeg of laat kan u het gevoel bekruipen dat er iets speelt wat niet klopt. Van medewerkers die gevoelige bedrijfsinformatie doorspelen tot misbruik van bedrijfseigendommen, en van het overtreden van het concurrentiebeding tot diefstal in de breedste zin van het woord. Fraude binnen uw bedrijf kan u op tal van manieren overkomen. MAEZ Consultancy laat het er niet bij zitten en richt zich op het verzamelen van keihard bewijsmateriaal. Daarnaast kunt u rekenen op persoonlijk advies over de te nemen vervolgstappen.

Onderzoek naar (onrechtmatig) ziekteverzuim

Een langdurig zieke medewerker kan uw onderneming handenvol geld kosten. Heeft u het vermoeden dat uw werknemer niet ziek is, of zelfs elders werkzaamheden verricht om extra geld te verdienen? Dan wilt u zo snel mogelijk weten hoe de vork in de steel zit. MAEZ Consultancy zoekt het tot op de bodem uit. Na het vaststellen van onrechtmatig ziekteverzuim, leveren wij een rechtsgeldige rapportage en kunt u rekenen op deskundig advies. Naar wens kunnen wij een confronterend gesprek met uw medewerker voeren, of u hierin bijstaan.

Onderzoek naar overtreding concurrentiebeding

Vermoedt u dat een ex-werknemer het concurrentiebeding heeft overtreden en wilt u stappen ondernemen? Dan moet eerst de schuld van deze persoon bewezen worden. Op zeer discrete wijze kan MAEZ Consultancy een concurrentiebeding onderzoek starten. Door middel van observaties, interviews en deskresearch, leggen we de feiten op tafel. Het resultaat is een helder rapport met voldoende wettig bewijsmateriaal.

Achtergrond onderzoek

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste, integere persoon op een vertrouwelijke functie krijgt? En erop kunnen bouwen dat deze persoon over de juiste kwaliteiten beschikt? Door middel van achtergrond onderzoek, oftewel (pre) employment screening, kan financiële schade of imagoschade aan uw bedrijf worden voorkomen. Denk aan een onderzoek dat wordt ingesteld vóórdat een medewerker in dienst treedt, bijvoorbeeld naar certificaten/diploma’s en werkervaring. Maar ook aan het in kaart brengen van het verleden van een medewerker die reeds in dienst is. MAEZ Consultancy zoekt het voor u uit.

Bedrijfsfraude

Diefstal van bedrijfseigendommen, medewerkers die tegen betaling bedrijfsinformatie of bedrijfsgeheimen doorspelen naar de concurrent, financiële fraude of phishing uit naam van de CEO, of werknemers die onrechtmatig geld overmaken naar hun eigen bankrekening. Vermoedt u dat er fraude wordt gepleegd binnen uw bedrijf? Dan is het verstandig dat u zo snel mogelijk een fraudeonderzoek laat uitvoeren. MAEZ Consultancy heeft alle relevante diensten op het gebied van bedrijfsrecherche in huis, en begeleidt u naar wens bij de vervolgstappen.

Woonfraude

Woonfraude omvat alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatige doorverhuur en onrechtmatig gebruik van de woning. Door middel van observaties stellen we onrechtmatigheden rond een bepaald adres vast, eventueel aangevuld met een buurtonderzoek. Wij overhandigen u een gedetailleerd rapport met bewijsmateriaal waarmee juridische stappen ondernomen kunnen worden. Indien gewenst kan MAEZ Consultancy een confrontatie-interview met de onderzochte voeren, of u hierin bijstaan.

Andere cases

U kunt bij MAEZ Consultancy terecht voor uiteenlopende zaken. Bovengenoemde onderwerpen zijn slechts enkele voorbeelden van gebieden waarop we u kunnen bijstaan. Zoekt u een oplossing voor een ander vraagstuk, bijvoorbeeld met betrekking tot pseudokopen, red teaming of merkfraude? De kans is groot dat we iets voor u kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op en we geven u direct duidelijkheid.